Genbrug af tøj i Danmark

Trasborg var den første virksomhed, der etablerede sig inden for genbrug af tøj i Danmark. Siden begyndelsen  i 1917 er der sket en stor udvikling, og i dag er hovedproduktet dansk indsamlet genbrugstøj og sorteret tøj.

Førende i genbrug af tøj i Danmark

Trasborg er førende i Skandinavien, når det gælder genbrug af tøj i Danmark. Vi har 1900 tøjcontainere stående i hele landet til indsamling af genbrugstøj, som bliver sorteret eller eksporteret til Vesteuropa, Østeuropa. Trasborg har ingen mellemled, men kun samarbejdspartnere, som vi er sikre på, at vi kan stå inde for. Vores partnerskaber går mere end 20 år tilbage -.

Vi gør meget ud af at undersøge de ansattes arbejdsforhold ved løbende at rejse ud og besøge vores samarbejdspartnere. Det er vigtigt for os, at de ansatte for eksempel får en rimelig løn og arbejdsforholdene er fulgt med den tid vi lever i . Det handler derfor ikke kun om genbrug af tøj i Danmark, men også om at alle led i produktionen bliver behandlet ud fra en ansvarlig etisk og social adfærd.

Samarbejde med Red Barnet

Trasborg er også med til at tage et socialt ansvar på andre områder. Trasborg er blevet en af Red Barnets hovedsponsorer, og vi donerer årligt et større beløb til organisationen. Red Barnets arbejde går ud på at beskytte, redde og styrke dårligt stillede børn i Danmark og i resten af verden.

For Trasborg har det betydning at vi har en partner som Red Barnet – da donation til børn altid har spillet en rolle i virksomhedens genetik – vi mener ganske enkelt ikke der er nogen bedre end Red Barnet til at varetage børn i nød.

Genbrug skåner miljøet

Genbrug af tøj i Danmark er med til at skåne miljøet, og kvalitets-og miljøspørgsmål har altid været vigtige for Trasborg. Vi vil gerne bidrage til en bæredygtig udvikling, og arbejder hårdt på at opnå zero-waste, når det gælder genbrug af tøj i Danmark.

Vi er derfor medlem af referencegruppen under Nordic Textile Reuse and Recycling Commitment. Gruppen ledes af Nordisk Ministerråd og den Nordiske Affaldsgruppe, og vi er den eneste produktions-og indsamlingsvirksomhed i Danmark, der aktivt har deltaget i gruppen.

Vi tager imod rent og brugbart genbrugstøj

Der er ingen grænser for, hvad vi tager imod af tøj og sko i vores containere. Vi sorterer ud fra kategorier som farve, kvalitet og ønsker fra kunderne.

Vores erfarne medarbejdere sorterer det hele i vores store hal i Taastrup, inden det bliver gjort klar til at blive sendt til udlandet. Det meste af tøjet bliver eksporteret til andre europæiske lande, og i sidste ende kan de ende som et helt andet produkt.