Indsamling af genbrugstøj

Hos Trasborg har vi specialiseret os i indsamling af genbrugstøj, som vi sorterer og eksporterer til udlandet, da det er vores mål at begrænse belastningen af miljøet. Vi er førende inden for brugt, dansk kvalitetstøj, og med etableringen tilbage i 1917 er Trasborg også Danmarks og Skandinaviens første virksomhed inden for branchen.

Sortering af genbrugstøj

Vi henter det indsamlede tøj i vores lastbiler og kører det til Trasborg. I vores virksomhed bliver det hele sorteret og pakket, så det er klar til kunderne. Vi sorterer tøjet ud fra farver, kvalitet, mode og ønsker fra kunderne. Trasborg har de mest moderne maskiner til brug ved sortering og balling, som betyder at tøjet presses, så der er plads til så meget som muligt i containeren eller lastbilen.

Det er vores dygtige medarbejdere, som står for at håndtere genbrugstøjet, og vores målsætning med indsamling af genbrugstøj er zero-waste. Cirka 5 procent af tøjet, der bliver indsamlet, kan ikke bruges. Det bliver i stedet destrueret og omdannet til energi. Du kan se en kort video af hele genbrugsprocessen her.

 

Sortering og pakning

Tøjet bliver doneret

Tøjet doneres af mennesker, som ikke længere kan bruge det.

Tøjet opbevares

Tøjet opbevares i vores containere, som er opstillet over hele landet.

Tøjet bliver indsamlet

Vi afhenter tøjet i vores lastbiler og kører det hjem til virksomheden.

 

Meldes klar til håndtering

Det indsamlede genbrugstøj ankommer til Trasborg og meldes klar til håndtering.

Sortering og pakning

Det indsamlede genbrugstøj sorteres og pakkes, så det er klar til afsendelse til kunderne.

5% til energi

Ca. 5% af tøjet kan ikke blive genbrugt. Restbeklædningen destrueres og omdannes til energi.

Eksport og donation

Eksport til Europa

Størsteparten af genbrugstøjet eksporteres til forskellige europæiske lande.

Eksport til Afrika/Pakistan/Indien

En lille del af genbrugstøjet eksporteres til Afrika, Pakistan og Indien.

Donation

I 2017 startede vi et samarbejde med Red Barnet i form af donationer.

Eksport til Europa og Afrika

Det meste af tøjet bliver eksporteret til andre europæiske lande, mens en lille del bliver eksporteret til Afrika. Der er ingen mellemled, og vi rejser ofte ud for at sikre, at vi har de rigtige samarbejdspartnere, og at deres ansatte arbejder under ordentlige vilkår.

Vi har tænkt grønt i tre generationer

Ved firmaets start i 1917 handlede det om køb og salg af pudseklude, uld og dyner og mindre om indsamling af genbrugstøj. Familievirksomheden har siden undergået en stor udvikling og ledes i dag af Steen Trasborg, der er tredje generation af Trasborg. Vi gør meget for at leve op til de moderne miljøkrav, da vi gerne vil bidrage til en bæredygtig udvikling. Det var også vigtigt for os for 100 år siden, men beskyttelse af miljøet er i dag mere aktuelt end nogensinde.